Ιουλίου 30, 2012
A+ A-

Καφεδάκι ελληνικό με παρέα κανελίσια


Σήμερα τα Βλεφαρίσματα σας προσφέρουν μοσχοβολιστά κουλουράκια κανέλας, πολύ ελαφριά, ότι καλύτερο για να συνοδεύσουν έναν αχνιστό ελληνικό καφέ και όχι μόνο.


Υλικά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα λευκό κρασί (αρετσίνωτο)
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ κανέλας (Τεντούρα Κάστρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται στη συνταγή (εκτός από το σουσάμι) και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 


Κόβουμε από τη ζύμη ποσότητα ίση με ένα καρύδι, πλάθουμε σε μπαστούνι, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε στο σουσάμι που έχουμε βάλει σε ένα πιατάκι. 


Αραθιάζουμε, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, με κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά.


Παρατηρήσεις
  • Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 80 κουλουράκια
  • Στη συνταγή αναφέρεται περίπου 1 κιλό αλεύρι γιατί η ποσότητα είναι ανάλογη με το μέγεθος της κούπας η οποία συνήθως είναι μια κλασική κούπα τσαγιού

 Καλή επιτυχία!




Είναι χαμένη η μέρα που δεν γέλασες

  

Συντάκτης: Donna Cook